Nieuws

oktober 2023

Zelfzorg (of in hip Engels ‘selfcare’) is een thema in veel coach-gesprekken. Een warm bad met LINDA of Jan, een chardonnay of twee na een te drukke dag of een Netflix avond tot heel laat. Dingen waar je blij van wordt, toch? Een tijdelijke ontsnapping aan je dagelijks bestaan van te druk, te veel, te weinig tijd.

Een korte termijn oplossing. Terwijl echte zelfzorg vaak vraagt om moeilijke stappen. Zelfzorg is vaak lelijk, vraagt om keuzes en hartgrondige eerlijkheid.

 

Zweten in de sportschool, een excel van je financiën en het teleurstellen van mensen. Niet het vervullen van je directe verlangens met badzout en chocola, maar je teleurstellingen en frustraties recht in de ogen kijken. En dan loslaten. Nep-vrienden, blokjes-buik, insta-waardig zijn…

Een leven dat niet bewonderd wordt door anderen maar een leven dat uniek van jou is.

Stoppen met jezelf oplappen en ‘jezelf verwennen’ maar keuzes maken voor welzijn.

 

Wees de held in je eigen leven en niet het slachtoffer.  Onderken je eigen behoeften en kom hieraan tegemoet, zodat je niet in afhankelijkheid hoeft te leven van anderen.

Badzout en chocola is bedoeld om van het leven te genieten, niet om ervan te vluchten.

_____________________________________________________________________________

september 2021

Eva is zelfstandig ondernemer. Een sterke vrouw, in alle opzichten. In haar communicatie is ze stevig, soms iets té. Haar medewerkers doen wat zij vraagt, maar Eva voelt zich niet gesteund door hen. Ze staat er alleen voor en de last valt haar zwaar. De consolidatie-fase in haar bedrijf is aangebroken en Eva wil graag op een positieve manier delegeren.

In het coachingstraject is communicatie het aanknopingspunt. Veel is aangeleerd in Eva’s jeugd. Deze stijl bleek te werken en haar familie verwacht niet anders van haar dan dat Eva alles weet, alles draagt en alles oplost. Ook bij de opbouw van haar bedrijf was haar flinke kant broodnodig. Maar intussen passen deze patronen niet meer. Eva gaat bewust op zoek naar haar zachte kant en zet dit in bij haar communicatie. Een mooie techniek helpt haar daarbij. De resultaten zijn verbluffend. Eva’s collega’s, haar familie en ook haar gezin zien Eva in een ander licht en dit geeft ruimte voor andere gesprekken. Eva vindt het belangrijk om dit mee te geven aan haar eigen dochter en zo een beter voorbeeld voor haar te kunnen zijn.

In het bedrijf ontstaat meer verantwoordelijkheidsgevoel bij de medewerkers. En hoewel Eva de touwtjes stevig in handen houdt, heeft ze idee er niet langer alleen voor te staan.

 

Na afloop van het traject blijft Eva mij gebruiken als sparring-partner. Losse gesprekken die we inplannen als dat nodig is. Want maatwerk kan natuurlijk ook bij Motivan!

________________________________________________________________________

Maart 2020

Froukje is een gescheiden moeder van een zoon van veertien en ze werkt full-time als praktijkondersteuner bij een kliniek voor tandheelkunde. Haar hoofd zit vol. Het zijn veel ballen om in de lucht te houden. Naast haar werk en de taken thuis is er een vervelende ex,  een hulpbehoevende moeder en een geweldige nieuwe liefde. En dan haar carrière…. Ze wil misschien wel wat anders, maar wat dan? En de hypotheek moet wel betaald. Kortom: genoeg gespreksstof!

Ik breng met Froukje haar talenten en kernwaarden in kaart en van daaruit bepaalt Froukje wat het belangrijkste is voor haar.  Ik help haar vaststellen waar ze op kan vertrouwen bij zichzelf;  de kurk waarop ze drijft.

Mijn methodiek leert haar over het stellen en bewaken van grenzen en hierover effectief te communiceren.

De doelstellingen zijn helder en de acties concreet. Na zeven gesprekken is haar carrièrestap helder. Ze blijft bij de kliniek, maar wel met een promotie op zak. Ze heeft geleerd effectief te communiceren met haar lief en weet wat ze nodig heeft van hem.

Froukje kan verder. Over zes weken bel ik haar om te horen hoe het met haar gaat. Waarschijnlijk zal het antwoord zijn: “Goed!”

____________________________________________________________________________________

Op 9 februari 2019 ontving ik mijn diploma. Inmiddels is ook mijn website zo goed als klaar, mijn visitekaartjes gedrukt en mijn LinkedIn profiel aangepast. Sterker nog; ik heb mijn eerste coachklanten al ingepland. Ik doe BTW-aangifte, werk aan mijn AVG en pitch voorzichtig voor het eerst in het echie. Het begint ergens op te lijken….

Ben je benieuwd hoe jij ook stappen kunt zetten naar jouw eigen toekomst? Wil je weten wat jouw volgende stap in je carrière zou kunnen zijn? Bel me voor een kop koffie en ik vertel je meer.

Tot snel!

Het logo van MotivAn